Direktlänk till inlägg 13 juli 2010

Storbråket mellan FeministDjävulen Berith-Baal och Mig.

Av King Beat - 13 juli 2010 20:38

Då jag vart sjuk och inte bloggat på ett tag har jag kollat in några av de bloggar jag följer. Ibland har jag lämnat någon kommentar och det gjorde jag här om dagen då "X" a.k.a "Internets smartaste tjej" skrev ett inlägg om Feminism. Jag skrev som jag brukar, dvs med en ganska stor portion sarkasm, mina åsikter och en del fakta. Då får jag plötsligt en anonym kommentar som är ganska uppkäftig!? Den som skrivit hade försökt rimma ihop något fyndigt men misslyckats trots att det enbart var en mening? Det var ganska enkelt att fatta att det var en sk "Feminist" som ville bråka och innebörden framgick trots det misslyckade rimmet. Kommentaren löd så här:  "Uppenbart är att många här...inte riktigt vet vad feminism innebär och står för. Trots långa uttalanden. Läs på"


Den anonyme "Feministen"  gav MIG uppmaningen "Läs på"!? Då anonyma "neggare" inte tillhör mina favoriter, vare sig de är "Feminister", Feminister eller Lestadianer, blev jag ganska irriterad men självfallet också väldigt slagsmålssugen. Jag har ju inte skrivit på ett tag så krut finns det gott om. Dessutom blir jag bara ännu mer irriterad av att anonyma "neggare" är uppkäftiga mot Mig på någon annans blogg! Men jag var ju tvungen att svara på kommentaren då denne person verkade tro att Jag inte vet vad Feminism innebär och dessutom hade mage att komma till Faktamannen med uppmaningen "Läs på"!?


Jag kommenterade den anonyme "Feministen" (kallas i kommentaren för "nobodies" vilket kan verka förvirrat men förklaring kommer sedan) med denna kommentar: "Vilken jävla tur att vi har anonyma och fantasilöst Rinkeby-rhymeande nobodies här då? Är det mycket begärd att önska lite flow och något rim i ditt rhyme/julklappsrim nästa gång du vill orera dina stora kunskaper? Trots uppenbar otalang då du misslyckades med en fjantig mening. Skaffa en fast pojkvän, ge upp dina Hip Hop drömmar och skriv något som påvisar dina skills för oss okunniga. Jag har läst på.
Alltid.
Chilla
"


Ganska snabbt efter denna kommentar publicerats fick jag dett a stöddiga svar.

"Anonym...? Ilsken du blev, akta så du inte får hjärtslag i värmen. Uppenbart är att du inte har en blekaste aning. Läs på min blogg, skriver snart ett inlägg om feminism."


En uppenbar utmaning enligt mig! Visste hon inte vem hon muckade med!? Men vilken jävla idiot som säger att jag ska kolla hennes sida när hon är anonym? Det var ju lite märkligt så jag öppnade ögonen lite och upptäckte att "Internets smartaste tjej" till min stora fasa var någon form av bekant med den anonyme och störande rap"Feministen"!? Hon hade en länk till "Feministens" sida också och hon kallar sig "noboytoy". Detta är ett bra och anagram-vänligt namn och jag tror i efterhand att namnet är en lite ledsen beskrivning, om en ofrivillig detalj i hennes liv? Passar mig perfekt anyway då jag gillar att leka med ord.  Självklart gick jag omedelbart in och kollade sidan. Ärligt talat så hoppades jag faktiskt att det skulle vara en riktig Feminist och inte en "Feminist". En Feminist är som alla vet en Feminist och det är inget fel i att vara Feminist. Men "Feminist" är en helt annan sak! En "Feminist" är ALLTID en tjej. Denne tjej är sällan jättebegåvad även om hon gärna vill framstå som det. Hon anser att kriterierna till att vara Feminist är: 1. Du är kvinna. 2. Du ska tycka samhället styrs av män. 3. Du ska hata våldtäktsmän. Sen var kriterierna slut. Det är dock en liten parentes som ska uppfyllas för att enligt "Feministerna" vara en äkta och smart Feminist och det är att du vill ha ändring på det du är missnöjd med.... Jag fick ganska nyligen reda på att första kriteriet, dvs att du ska vara tjej inte är så viktigt och detta är ju sant vad gäller Feminister, men vad gäller "Feminister" är jag mycket osäker!? Enligt "Feministerna" består alltså Sverige av ca 6 500 000 Feminister!? För vem håller inte med om kriterierna, även om det andra kriteriet kan uppfattas vara mer eller mindre allvarligt. ALLA normala och någolunda medvetna, vuxna människor instämmer väl i varierande grad även till det andra kriteriet? Jag tror majoriteten av alla väldigt onormala människor också skulle instämma? Jag lovar att jag, även om jag inte är överdrivet engagerad i jämställdhetsfrågan, skulle göra samhället mer jämställt om jag kunde. Detta gäller nog alla Sveriges 6 500 000 Feminister, men de allra flesta av oss orkar inte kämpa! Förlåt! Jag tycker inte att Sverige är ett viktigt land i Världen så jag kämpar inte för Sverige heller. Jag kallar mig inte Feminist för att jag anser inte att era kriterier räcker. Men enligt "Feministerna" är man Feminist om man instämmer? Ingen får säga emot för uppfyller du kriterierna är du Feminist, punkt slut, håll käften och sitt ner!!


Muckandet fortsatte ändå av någon anledning på sidan "Feministen" började bråka på. Jag tror det beror på att jag inte hann posta min kommentar innan hon svarade med en uppkäftig kommentar. Jag hade svarat: "antog att du inte hade några fler mästerrim att komma med, eller sitter du fortfarande och försöker knåpa ihop något bra? Det brukar inte sällan vara så med anonyma pojkflickor som smyger runt på bloggar och störande spår efter sig. För mig finns ni inte ens förrän ni vågar visa att ni verkligen existerar, vilket inte har hänt ännu. Tills dess är ni förbjudna....".            ( Det ska ju såklart stå "lämnar störande spår efter sig" men antagligen var jag så taggad att jag tappade bort ordet "lämnar" någonstans.)


Hennes svar:  "Lättretlig i värmen...? "


Inte lite kaxig "Feminist"!? Är det inte uppenbart att hon verkligen vill att jag ska gå till hennes sida och "lära mig"? I efterhand hade det vart bättre om hon var 14 år och skrivit "hejvicken bra blogg. komtill minochlämna enkomentarsnällaHEJ!". Då hade jag aldrig gått dit. Men nu påstod ju "Feministen" att hon var en väldigt påläst och äkta Feminist och jag kunde ju omöjligt veta hur sanningen var. Jag läste "Feministens" senaste inlägg och mycket riktigt handlade inlägget om Feminism, eller snarare om "Feminism". I inlägget som hette "Jag är inte feminist-jag gillar ju män" informerades jag om de kriterier som gäller för att kvalificera sig som "Feminist" (Feminist utan citattecken anser "Feminister", red:s anm) och med feta bokstäver påsod hon att "Är man av uppfattningen att vi lever i ett samhälle där män är överordnade kvinnor, och vill ändra på detta - då är man feminist"!? Det tråkiga inlägget innehöll info om de mycket okända fördomar män har om feminister. Hon berättade också för mig, dock väldigt felaktigt, att feminismen var ca 200 år gammal. Hon drog omöjliga paralleller genom att jämföra samlingsnamnet för några politiska ideologier, dvs Feminism, med verbet Jämställdhet!? Jag antar att hon själv tror att hon lyckades med denna uppgift? Detta samt ett gäng andra totala faktafel försökte hon tuta i mig! Hon hade också en väldigt otäck "ton" i hur hon skrev, som jag nästan fick kväljningar av. Det var tydligt att "Feministen" var av uppfattningen att de som inte erkänner sig vara Feminister är antifeminister! Kräkmedel och rysning! Påminner om "den som inte är med oss är emot oss", som IQ Ex Pres. Dr Bush så hotfullt skrämde Västvärldens befolkning med! Jag behöll dock lugnet och svarade på hennes senaste stöddiga kommentar med: " Ja en aning. Hittade din sida och måste säga att jag blev väldigt besviken. Varken Hip Hop eller politiska kunskaper gick att finna?? Lämnade dock en liten notis med några frågor jag har. Du som kan väldigt mycket om Feminism måste ju undervisa mig som kan så väldigt lite om detta? Var har jag fel någonstans förresten? Du har inte nämnt det? Prrrrrrrr.."


Jag blev faktiskt väldigt besviken. Helt ärligt. Jag ville att det skulle vara en riktig Feminist som kunde sin sak, men någonstans anade jag ändå att så inte var fallet. En äkta Feminist hade aldrig larvat sig som denna 14 åriga lilla metmask gjorde för att locka mig till hennes sida. Dessvärre var det ingen fjortis. Den allvetande rap"Feministen" var en 38 åring som springer runt på sina nätpolares bloggar och muckar med folk! Hon muckar för att få folk till sin sida i tron att hon informerar dem om Feminismen. Det enda hon informerar om är dock "Feminismen" och jag lärde mig inget alls, förutom att jag inte borde gått på finten. Det ska jag inte göra igen så det tackar jag för, men kriget som följde hoppas jag innerligt gör "Feministen" mer varsam med vilka hon försöker få igång i framtiden! Jag skrev denna kommentar efter att ha läst hennes dystra inlägg om "Feminism": 

"Jaha...? Var är alla rhymes där du skulle droppa chockerande nyheter och dela med dig av dina undergroundskills inom området? Vad anser du att jag inte har rätt i, då du försökte rimma fram en kommentar om att "många inte visste vad feminismen innebär.... och står för"? Jag ser att du har lika lite kunskap om feminismens innebörd som de flesta andra och jag är ganska besviken, även om jag inte hade väntat mig något annat.

 

Är du Feminist? Ok? Finns det inte många olika grenar inom feminismen? Jag är politiskt radikal. Säger det dig något? Är inte det första du undrar vilken typ av politik jag slåss för? För mig är detta ungefär samma sak, dvs när du kallar dig "feminist" och jag enbart "politisk radikal". Detta även om många andra enbart får upp negativa bilder på en luden butch och en dryg och smutsig syndikalist!?

 

Du är feminist då du är ansluten och aktiv i FI. Då är det ingen större tvekan om att du är en feminist, men vet du själv vilken ideologi inom feminismen du har? Troligen inte? Vet FI vilken ideologi de tillhör? Ja det vet de men de vill inte säga det om de slipper, då det skulle skrämma iväg ett gäng väljare. De tycker det är bra att de flesta "feminister" inte kan något om feminism för då frågar ingen heller vilken ideoligi de inriktar sig efter...

 

Du (liksom de allra flesta andra) ställer dig frågande till om det finns tjejer som INTE vill ha jämställdhet och i så fall hur kan det vara så? Är ALLA tjejer som vill vara jämställda männen feminister?? Nu är du väl ute och åker skridskor!? När jag läser din text verkar det som att du har inställningen att en kritisk inställning till vissa former av feminism (enl. dig all feminism) är lika med antifeminism? Finns det bara de att välja mellan? "Antingen är du med oss eller mot oss"? Känner du igen det uttalandet som en mycket fantastisk Ex President så vacker och vindögt sa helt snett in i TV-kamerorna för några år sen? Efterstävansvärt?

 

Tänk efter lite och läs på MYCKET (som du uppmanade mig att göra) innan du droppar übermensk kommentarer om andras okunskap, när du själv enbart besitter Wikipedia och FI kunskaper (knappt) inom området. Du kommer få många intressanta nyheter. Jag kan redan nu avslöja att du troligen kommer upptäcka feministiska inriktningar som är kritiska till de två mest klassiska inriktningarna av feminism, dvs särartsfeminism och likhetsfeminism. Dessa kritiska feminister är väldigt genusinriktade och anser, trots att de vill vara jämställda mannen, att mannen och kvinnan är byggda att göra olika saker i samhället. Detta tycker jag låter väldigt sunt och håller med om? Jag tycker rent av att det är konstigt när feminister strävar efter att sudda ut könsgränserna totalt!? Det skulle aldrig gå och det hoppas jag att jag slipper förklara?? Dessa har dock blivit kallade "Anti-feministiska feminister" av bla ditt parti FI!?

 

Hur vill du ha det? Vill du byta ut ert påstådda patriarkat mot ett matrikariat? Många inom flera feministiska inriktningar vill ju ha ett matrikariat. Men feminister är ju för jämställdhet säger du ju? Kan du förklara för mig som vet så lite, för här fattar jag inte riktigt?

 

Du skriver att "feminister är varken manshatare, lesbiska, fula, orakade, frigida eller manhaftiga.". Eftersom du saknar den kunskap du rimligtvis borde haft inom området (då du klagade på att det var få som visste vad feminismen innebär, hade det vart lite mindre pinsamt om du kunnat visa upp dina "feminisminfo-talanger" vi andra saknar men som du av någon anledning verkade anse dig ha), vill jag upplysa dig om en sak. Det finns radikala grupperingar inom feminismen som utmärker sig precis med de egenskaper som de du rabblar ovan, så varför kommer du med informationen om att feminister inte ser ut så? Du verkar ju se Feminismen som EN ideoligi så varför inte utgå efter radikal, Anarka eller Queerfeministernas tankesätt?

 

Sist måste jag bara kommentera några av dina påståenden. Du skriver att feminismen har funnits i ca 200 år? Jaahaaaaja....? Dra lite historia för mig är du snäll? En Mansrörelse föreslår du? Men det finns väl redan, eller...? Ditt citat i slutet klingar en aning matriarktiskt? Men det är väl jämnställdhet du vill ha? Eller...? Har du inte läst på? Gör det....

 

Pussiluss"


"Feministen" hade ju inlett kriget med att uppkäftigt påstå att jag hade fel någonstans. Jag ville ju ha svar på vad hon ansåg mig ha fel i, då jag är stensäker på att jag inte skrivit något faktamässigt fel. Skriver jag ut fakta är det riktig fakta. Om jag händelsevis skulle skriva obevisad fakta som jag själv tror är en sanning, skriver jag det också. Hon vägrade ju svara på var jag hade fel och det enda hon gjorde var att provocera mig!? Det måste vara en åsikt hon stör sig på men vem är så korkad att uppmana någon att "läsa på" vid olika åsikter? 


Jag fick en kommentar tillbaka och den spännande upplösningen kommer imorgon..... Pussiluss






 
 
Åsa

Åsa

14 juli 2010 13:57

Bra sammanfattning, tyvärr spårade det ju ur för att hon ifrågasatte ditt inlägg, men utan att precisera vad det var hon ifrågasatte. Men det gjorde hon ju sedan. Har försökt sammanfatta det hela på min blogg, vet inte om du är enig med min sammanfattning (förmodligen inte, eftersom jag avslutar med att ni ändå har ganska lika inställning... :-p)... har läst alla kommentarer från er båda noggrant och även hennes inlägg på sin egen blogg (trots värmen och en unge med magsjuka och så är jag lätt bakis... så jag garanterar verkligen inte att jag lyckades hänga med hundra procent. När jag skrev det ursprungliga inlägget var det typ femton år sedan jag sist tänkte närmare på feminism överhuvudtaget så jag är verkligen inget proffs, men måste säga att jag tycker att ditt sätt att se på den är sund. Att inte bara dra alla feminister över en kam, det vill inte jag heller. Jag håller helt med om att det är en allmänmänsklig grej att tycka att jämställdhet är bra och våldtäktsmän är fel. Ehh.. äsch. Förresten måste jag hoppa ned från piedestalen, jag är verkligen inte internets smartaste, tvärtom har jag mest bajsblöjor i huvudet... ;-))

http://xecute.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Fakta

14 juli 2010 14:52

Hej Åsa.

Jag tror som sagt att de flesta människor håller med i det jag skriver, om de tar det lugnt och försöker läsa igenom texten noga. Vissa kanske måste tänka efter lite också, efter att ha läst ALLT och inte hoppat hur de vill, som både Frk Baal och S55 gjort. Därför har jag blivit den stygge pojken, i mångas ögon i denna fråga? Jag bad inte om detta! I denna fråga har ju inte Jag några radikala åsikter? De är ungefär som alla andra vuxna MÄNNISKOR som inte är medvetslösa, väldigt svårt "onormala" (skinnskallar över 18 år t ex), eller väldigt okloka? Men jag är ingen Feminist för det! Jag vill inte att någon MÄNNISKA ska behöva behandlas sämre, eller bättre, än någon annan! Det gäller kvinnor, män, kineser, samer, fattiga och ALLA andra MÄNNISKOR! Jag vill inte kalla mig "-ist" vad det än står framför, då jag hoppas att de flesta MÄNNISKOR känner på samma sätt så det inte behöver bli något "-ist"? Jag har märkt att många av de MÄNNISKOR som säger sig kämpa för jämlikhet mellan könen, dvs "Feminister" är de som är allra värst på att dela upp oss i "vi och dem". Kolla diskussionen om mig, mellan S55 och Frk Baal, på hennes sida så får du se något som kan se ut som ett tal av Hitler 1933! Här delar kämparna FÖR jämställdhet upp oss väldigt fint och kräks ner på de MÄNNISKOR de säger sig vilja vara jämställda!? Jag tror inte jag skulle vilja vara jämställd någon jag slängt ner i något fack och spyr "typiskt DEM som vill kontrollera OSS" kommentarer på (det står MÄN så kom inte och säg att det var Mig ni syftade på)? Eller vill man det? Inte om man tänker efter (om man nu ens måste göra det)?

Som du vet är datorer något jag inte gillar så mkt. Därför vet jag inte hur man länkar till olika sidor i ett inlägg? Annars hade jag självklart länkat till din sida i inlägget.

 
Åsa

Åsa

14 juli 2010 21:32

ah, det är enkelt att länka: först skriver du ett namn, typ "Faktamannen". Sedan markerar du namnet. Sedan klickar du på symbolen som ser ut som en kedja. Då kommer det upp en ruta. Däri skriver du då http://faktamannen.bloggplatsen.se vid rutan för länkens URL. Sådär, klart! :-)

http://xecute.bloggplatsen.se

 
susanna55

susanna55

16 juli 2010 10:24

Detta är sanslöst! Jämför inte mina uttalande med någon jävla nazism tack! Läs kommentaren ordentligt istället. Din upprördhet har antagligen fått hjärnan att koka. Tala om falska anklagelser! Jag har förklarat vad jag avsåg dels i min kommentar hos noboytoy, dels här i din blogg i under ett annat inlägg. Dessutom är jag övertygad om att ingen annan än du kan göra den jämförelsen faktamannen!Sorry, det börjar närma sig ett nödvändigt inlägg i min egen blogg, men jag ska försöka undvika det, för att få slut på den här löjliga tramsiga konflikten!

http://susanna55.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Fakta

16 juli 2010 14:55

Bra att du blir arg. Nu verkar du känna ungefär som jag gjorde efter 2-3 provocerande kommentarer från din kompis. Tänk dig in i detta nu. Hur skulle du reagera om jag nu sa: "Jag tänker inte läsa dina kommentarer. Har inte läst dem tidigare heller. Sluta skriv hit." Ok, tänker du? Förhoppningsvis blir du ännu mer förbannad också? När du sedan får höra att skitsnacket fortsätter även fast du fått besöksförbud, tror jag du skulle reagera ganska starkt? När du sedan ser att jag går på en personlig vän till dig, som även jag är nätkompis med sedan några veckor tillbaka och börjar tala nedlåtande om denne på min blogg, av orsaken att din vän är vän med dig och jag tycker du är en dålig människa som ingen får vara vän med!? Din vän har inte tagit parti för någon av oss men hon är ju din vän och håller med dig i många andra frågor "och det är ju ingen komplimang"!? Av den anledningen tycker jag att din kompis ska omnämnas omgärdat av citattecken som om denne inte existerar samt skriver irriterade inlägg med budskapet att det inte är någon större merit att känna den dåren (dig), om du ska vara min kompis också! Är du med MIG, så får du bara vara med MIG! HON ÄR 38 ÅR!! Anser du på riktigt att hon beter sig åldersrelevant? Detta hade inte ens vart åldersrelevant om hon hade vart 18 år!

Ok, jag kan erkänna att jag sjönk jävligt lågt när jag blev så arg så jag skakade efter att botten var nådd igår! Inget att göra något åt nu dock, även om jag förhoppningsvis inte skulle agera på samma sätt igen. Din kompis däremot, inser inte på något vis att hon är totalt vilsen och beter sig jävligt illa!? Ser DU att hon gör det förresten, eller dunkar du henne i ryggen och tycker det hon gjort är en bra sak för feminismen? Har inte vart in på hennes blogg och kollat om du vågat kritisera något din vän har skrivit för INGEN kan anse att det hon gör är normalt, förutom de som "är MED HENNE", som kanske tycker hon beter sig konstigt men är rädda att råka ut för samma sak som x!?

Jag klippte och klistrade en kommentar av dig och bytte ut några ord. Det visade sig bli barnförbjudet och rasistiskt. Jag förklarar vad jag gjort, dvs bytt ut orden man och kvinna mot sk "rastillhörigheter" (Det är FAKTA att det inte finns olika människoraser som lever idag, Homo Sapiens är EN ras). Jag har aldrig ankalagat dig för att vara Nazist (nu börjar detta bli riktigt fånigt)? Att jag sa "rasistblogg" om din blogg kan jag be om ursäkt för då jag skrev det i affekt och då detta är något jag inte står för. Det jag sa var att OM ni verkligen använt de få ord jag bytte ut, vilket enbart var ord innehållande "man" och "kvinna", hade ni riskerat att bli straffade! Det är faktiskt ganska många som kollat era inlägg, speciellt din väns, när hon gör sig lustig genom att berätta "hur ser man att en man" -historier m.m Att ni kategoriserar värre än någon annan bloggare jag sett är fortfarande min ståndpunkt, för det gör ni ju? Eller förhoppningsvis gjorde, då ni kanske tänker er för lite mer nu? Eller är det något jag missat i kommentarerna där vi delas in i mer eller mindre smickrande tillhörigheter? Varför säger du inte till din kompis vad du anser om folk som inte läser igenom kommentarer? Jag gör det. Hon gör det inte om de inte passar henne??

Du behöver inte komma med några upplysningar om vad du ev. ska göra på din blogg. Du skriver vad du vill. Jag läser igenom kommentarer, kommenterar det jag tycker är rätt eller fel och om jag tycker någon beter sig illa får denne veta det. Vad jag inte gör är att på allvar springa runt på mina vänners bloggar och provocera dem totalt i onödan och dessutom felaktigt? Visst har det hänt att jag provocerat oskyldiga människor då de skrivit något jag stört mig på. Jag har t om gjort det helt felaktigt och elakt! De få gånger detta hänt har jag dock bett personen om ursäkt när det visat sig att jag uppfattat helt fel. Jag har INTE fortsatt provocera. Ett exempel är det sk "Muskelpuckot" som jag missuppfattade totalt då han hade varit ironisk. Jag bad ganska omgående honom om ursäkt och upptäckte att han, trots sin ganska ringa ålder, har mycket kunskap inom områden jag intresseras av samt en hel del jobbiga erfarenheter. Vi brukar slänga iväg någon kommentar till varandra då och då och han har lämnat en kommentar alldeles nyligen här. Jag anser fortfarande inte att jag har fel i fallet "låtsasfeministen". Jag tycker däremot att hon gör bort sig mer och mer för varje nedvärderande inlägg hon skriver om mig. Ännu mer om hon fortsätter smutskastningen mot X, ÄVEN om X reagerade helt rationellt och svarade väldigt bra i ett inlägg, UTAN personangrepp mot utfrysarfeministen. Det skulle inte jag klara. Din vän gör bort sig genom att bete sig som en fjortisgäng-ledare, skriva inlägg om människor hon har förbjudit besöka hennes sida m.m Jag hoppas hon slutat med ovanan att provocera folk felaktigt på sina vänners bloggar? När objektiva människor upptäcker att hon uppmanat mig att inte besöka sidan och fortfarande har åsikter om mig, som hon aldrig konfronterade mig med samt att hon svarar på kommentarer som hon inte läst, hoppas jag att hennes "intressanta och informativa" blogg får det rykte den förtjänar.

 
Tessan

Tessan

16 juli 2010 15:55

Är bara tvungen att ge dig positiv feedback ang detta inlägg. Bra skrivet och tänkvärd information då jag själv inte alls är insatt i ämnet så är det trevligt att läsa hos någon som är det. Jag reagerade själv på responsen du fick ta på Xcute´s blogg. Totalt onödigt och ett barnsligt uppförande. Bra att nån uppför sig moget och vågar att både lägga ut sina egna och den andras kommentarer med mer.

Du har en bra blogg som jag inte alls har läst på ett tag. Men nu så :0).

Ta hand om dig och ha en fortsatt bra sommar!

http://mittlivmedfoto.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Fakta

16 juli 2010 16:49

Tessan: Tack för det. Det kanske hade varit bra om du varit anonym så inte Berith och hennes lynchmob går och trakasserar dig nu? Hörde att Berith ÅTERIGEN ger sig på X i sitt nyaste inlägg?? Modig sak det där. De hon ser sig leda är säkert stolta över hennes beteende. Jag skäms lite för hur jag betedde mig igår då jag blev arg, men det är inte mycket att göra åt nu. Jag ångrar ju inte saker som redan skett som du minns. Jag har ju inga undersåtar som jag ska vara föredömlig för heller, vilket Berith som har en skara ungdomar som ser upp till henne (hon upplyser unga flickor om saker hon själv inte visste när hon var 15) som hon borde försöka ta hänsyn till. Det gör hon dock inte tror jag? Isf misslyckas hon kapitalt.

Men du behöver nog inte oroa dig. Du har aldrig varit deras kompis så de kommer lämna dig i fred...

Trevlig sommar//F

 
Tessan

Tessan

16 juli 2010 20:50

Håller med att X borde bli lämnad utanför. Men det är inte heller rätt av dig att bli så arg som du blev eller rättare sagt skriva det du skrev på NBT´s sida i kommentarsfältet. Du vet säkert vilken kommentar jag menar? Fullt förståligt att du är arg, samtidigt som jag kan förstå NBT att hon blev irriterad över vissa saker som hon blev jämförd med på X´s sida. Vill absolut inte börja nån diskussion ang detta med dig, 55 eller NBT. Känner att jag är neutral du jag har skrivit till dig och NBT. Inget negativit om nån av er. Fast jag hann skriva vad jag ansåg om din kommentar och jag tror också att skulle ha fått vissa delar av den kommentaren oskriven, även fast jag vet att du inte ångrar det som du skriver? Som sagt jag förstår med egen erfaranhet hur lätt det är att låta känslor och ord styra i stället för att man alltid ska använda sig av vett och ettiket.

Självklart lämnar dem mig ifred. Vi är ju alla vuxna människor :0).

Ciao och tänk på att alla förstår sig inte på din sarkasm och ironi ;0). Jag gjort ju inte det heller.. om du kommer ihåg?

http://mittlivmedfoto.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Fakta

16 juli 2010 22:00

Hej.
X bad om att slippa bli indragen. Vi känner varandra personligen och hon försökte med något som var i ett gott syfte, dvs medla. Det var hennes största misstag för även om hon tydligt påpekade att hon inte tog någons parti, tolkade hennes f d vän som att X var på min sida då hon inte hade lika mycket negativt att säga om mitt handlande dittills. Detta måste nog alla som var med fr början hålla med om och tycka var riktigt, även feministens vänner, då jag faktiskt inte bad om att bli provocerad. Att då frysa ut X som värsta högstadiefjortisen och även fortsätta med detta just nu är väldigt fel. Mig får hon säga vad hon vill om, men inte X av den anledning hon uppger.

Ingen ska behöva vara rädd för att säga sin mening till mig, vad det än gäller. Men har man kritik ska den ha grund, som i ditt fall. Visst var det lågt det jag gjorde igår, men gjort är gjort. Jag gör inte om det. Feministen dock, hon förtsätter sin svartmålning av både mig och X på sin blogg. Hennes vänner tycker att hon är duktig? Jag kan erkänna när jag har fel och försöka att inte göra om misstaget, vilket fler borde försöka med. Jag tror inte på allvar att du blir förföljd, men jag kan inte hålla med om att det är vuxna människor vi pratar om. Inte beteendemässigt iaf.
Ang. sarkasm och ironi kommer jag skicka ett gb inlägg till dig senare.
//F

 
Tessan

Tessan

17 juli 2010 07:47

Hej igen :0)

Jo jag vet ju detta om att X inte ville bli indrag.. Tyvärr så kan ju inte hennes "vän" ha läst hela texten, då hon uppenbarligen missade den biten. Jag läste det.. men jag läste också hela hennes text. Och som jag skrev tidigare till dig så ansåg jag på engång att du blev felaktikt "påhoppad" pga att du skrev som du alltid skriver. Vilket jag tycker är väldigt synd, då alla har rätt till sina åsikter och uttryck. Att frysa ut en annan människa så tydligt som hon har gjort är totalt fel och omoget. Nu ska inte NBT tro att jag inte har läst det alla har skrivit, för de har jag och den enda personen som ville nått gott med det hon fick "skit" för den biten. Inte alls bra. För när jag läste det så antog jag att hon skrev med endel ironi pga hur " långt" allt gick på hennes blogg. Nu verkar det som att X inte skriver längre, vilket jag måste säga är jätte tråkigt.

Jag antog att skulle hålla med om att jag hade grund för det jag skrev igår. Nog skrivet om det :0). Inte är det duktigt av nog att frysa ut eller snacka negativt om en annan människa. Tråkigt nog så finns dem människorna kvar i vuxen ålder. Fast jag trodde att den stilen va borta efter årskurs nio. Hur som, jag älskar din och X´s sida nu när jag har insett att ni skriver med en hel del sarkasm och ironi, vilket jag kan finn väldigt lättsamt när det skrivs om starkare saker.
Men skicka mer än gärna ett gb inlägg till mig då det blir intressant och trevligt att läsa :0).

Ha en underbart trevlig och bra dag!

http://mittlivmedfoto.bloggagratis.se

 
Tessan

Tessan

17 juli 2010 18:42

Tack förresten för dem fina orden. Dem fina mäniskorna är bl a min son, kusiner, mostrar, mamma och vänner. Så tack igen, det värmde!

ADHD.. okey det förklarar en del. Då jag har fått en tidigare uppfattning av att ni som har ADHD oftast är otroligt lättlärda när ni verkligen intresserar er för nått.. Som du själv nämnde. Två av mina kusiner har aspergers med manodepresiva drag.. Även fast dem inte har ADHD så har jag haft personer runt mig som har haft den symtomen och måste säga att ni gör det bra som är "sjuka". Kom inte på ordet jag sökte så det blev "sjuka".. Inget illa menat med den biten iaf.

Finns ingenting för dig att be mig om ursäkt för.. Men tack ändå. Oroa dig inte :0). Om du hade trampat mig för mkt på tårna så skulle jag inte ha kommit tillbaka till din blogg för att läsa mer och ännu mindre skriva till dig. Har en hel del skinn på näsan om jag säger så :0). Du är en väldigt trevlig kille när man tar sig tiden att prata med dig.

Tack för att du tog dig tiden att svara på min blogg.. Uppskattas.

Ta hand om dig och vill du prata ut om nått så är det bara skriva inne hos mig och om kommentaren inte ska publiceras skriv HEMLIG längst upp :0).

/Tessan

http://mittlivmedfoto.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av King Beat - 11 december 2010 20:48

Var inne på en blogg igår där bloggaren skrev om sin åsikt kring religionens betydelse inom diverse områden. Jag delade bloggarens åsikt och fick samtidigt lust att själv skriva lite om min åsikt inom ämnet. Jag är inte religiös på något vis. Me...

Av King Beat - 14 oktober 2010 04:54

I år gick jag emot mina principer totalt genom att vägra gå och rösta. Många blev förundrade och vissa blev faktiskt ganska upprörda för att jag, som är så politiskt insatt och alltid kämpat för eller emot olika aktuella tillstånd runt om i  världen ...

Av King Beat - 15 augusti 2010 20:12

Suck. Jag har knappt varit här på en vecka och när jag tittar in möts jag av miljarder fjortisbloggare? De verkar ha gjort revolution och tagit över stället och när jag kollar på alla bloggar i "rampljuset" är det väldigt få erbjudanden som lockar. M...

Av King Beat - 6 augusti 2010 21:04

Idag när jag satt och slösurfade hamnade jag på en sida där dödsstraffet diskuterades. Självklart blev jag nyfiken på detta även om jag vet hur en stor del av Sveriges befolkning tänker i denna, samt många andra frågor. När jag läste alla kommentarer...

Av King Beat - 30 juli 2010 15:31

Att livet är orättvist känner nog de flesta människor någon gång. Det spelar ingen roll om du kallar dig feminist, kommunist, kapitalist eller smygonanaist, för vad du än kallar dig är vi alla människor. Enligt mig är människan ett djur. Ett djur som...

Skriv något kul!

Någon som vill köpa?

smygers

MediaCreeper

Ovido - Quiz & Flashcards